NOS Nieuws

'Slagbomen op het Media Park komen niet terug'

'We zijn door het oog van de naald gekropen'

De beveiliging van het Media Park is goed, maar zal de komende tijd worden opgeschroefd. De slagbomen die het park tien jaar afsloten na de moord op Pim Fortuyn, komen volgens burgemeester Broertjes van Hilversum niet terug.

Broertjes heeft vanmorgen overlegd met de NOS en de politie naar aanleiding van de gijzeling van gisteravond. De komende tijd zal er meer politie op het Media Park zijn.

Het park opnieuw afsluiten is geen goed idee, vindt Broertjes. "Daar hebben we slechte ervaringen mee. Dat is uitermate slecht geweest voor het imago van het Media Park. We moeten op andere manieren de beveiliging verbeteren."

Beveiliging gebouw 'maximaal'

De politie zei tijdens het overleg dat de beveiliging van het gebouw maximaal is, gezien de functie van het NOS-gebouw. "Maar met een wapen kom je altijd binnen."

De afgelopen tijd werd het Media Park al beter beveiligd. Zo surveilleerde de politie vaker op het park. Er was de afgelopen weken, na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo, geen aanleiding om de beveiliging nog verder op te schroeven.

De komende tijd wordt de beveiliging in het gebouw wel aangescherpt.

Dilemma

De bewaking van het Media Park en van de NOS vormt een dilemma, vindt burgemeester Broertjes. "Wil je openheid nastreven? Wat voor consequenties heeft het als je mensen achter glas zet? De adviezen zijn om dat niet te doen, om te de-escaleren en mensen niet op ideeën te brengen."

"Je kunt de deur later open doen en eerder dicht, maar de NOS krijgt zo veel bezoekers dat het bijna niet te doen is om ze allemaal aan de deur te vragen voor wie ze komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl