NOS Voetbal

Bundesliga hervat met emotionele kraker

Bundesliga hervat met kraker

VfL Wolfsburg krijgt bij de hervatting van de Bundesliga de kans de spanning in de Duitse titelstrijd nog een beetje terug te brengen. Dan moet de nummer twee het thuisduel met koploper Bayern München vrijdagavond wel winnen. En die klus is uitermate lastig. Bayern München verloor dit seizoen nog geen competitiewedstrijd. Het verschil met Wolfsburg bedraagt elf punten.

Junior Malanda

Bayern München was onaantastbaar in de eerste competitiehelft. Al leek het daar bij de seizoenstart nog niet op. VfL Wolfsburg beet in München flink van zich af, maar verloor uiteindelijk met 2-1. Arjen Robben maakte destijds de 2-0, de onlangs verongelukte Junior Malanda liet voor Wolfsburg een enorme kans op 2-2 liggen.

Het duel in Wolfsburg wordt emotioneel voor de thuisploeg. Ter nagedachtenis aan de op 10 januari overleden Malanda zal één minuut stilte worden gehouden. Dat gebeurt overigens in het weekeinde ook bij de andere acht duels in de Bundesliga.

Bas Dost hoopt op een basisplaats. De spits is er sinds zijn overgang van sc Heerenveen naar Wolfsburg in 2012 nog niet geslaagd de harten van de Duitse fans te stelen, maar heeft goede hoop dat hij de komende maanden alsnog kan uitgroeien tot de onomstreden aanvalsleider van Wolfsburg. Tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika scoorde de Nederlander twee keer in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Ajax Cape Town. Dost kreeg in december al wat meer speeltijd in de Bundesliga en hoopt die lijn te kunnen doortrekken.

Ik begrijp dat supporters die geen fan van Bayern zijn graag zouden zien dat de verschillen op de ranglijst kleiner zijn.

Karl-Heinz Rummenigge

Bayern München mist een aantal toppers. Aanvaller Franck Ribéry en verdediger Rafinha raakten onlangs geblesseerd. Aanvoerder Philipp Lahm, Thiago en Javi Martinez zitten door blessures al langer aan de kant. Maar met Arjen Robben in topvorm maakt niemand zich echt druk in Beieren.

Robben kwam 13 competitieduels in actie en maakte daarin 10 treffers, waarmee hij op de topscorerslijst in de Bundesliga achter Alexander Martinez van Eintracht Frankfurt (13) de tweede plaats inneemt. "Wij krijgen niets cadeau. Bayern München moet elk duel vanaf de eerste minuut alles geven. We hebben veel doelen. Tegen Wolfsburg, de nummer twee, zullen we er direct moeten staan'', keek de sterspeler van de koploper vooruit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl