De politieactie van 15 januari in Verviers.
NOS Nieuws

België pakt weer vier terreurverdachten op

De Belgische politie heeft vier terreurverdachten opgepakt, meldt het federaal parket. In zeven steden zijn 22 huizen doorzocht.

De verdachten worden later vandaag voorgeleid aan de onderzoeksrechter. Die beslist of de vier langer in de cel moeten blijven.

Volgens Belgische media zou de politie al langere tijd een netwerk in de gaten houden dat jihadrekruten helpt met de overtocht naar Syrië. De leden van de groep zouden ook teruggekeerde jihadisten hebben opgevangen.

'Er is geen verband met Verviers'

De politie doorzocht elf woningen in Maaseik. Verder werd onderzoek gedaan in huizen in Maasmechelen, Kinrooi, Houthalen-Helchteren, Antwerpen, Genk en Sint-Jans-Molenbeek.

Geen wapens

Bij de huiszoekingen zijn geen wapens, explosieven of munitie gevonden. De politie is sinds de politieactie van twee weken geleden in Verviers actief op zoek naar personen die rekruten ronselen voor de jihad in Syrië of Irak. Ook mensen die van die strijd terugkeren, worden in de gaten gehouden.

Bij de operatie in Verviers schoot de politie twee verdachten dood, een derde raakte zwaargewond. De terreurcel zou op het punt hebben gestaan een aanslag in België te plegen.

Overigens meldt het parket in Brussel nadrukkelijk dat de politieactie van vandaag geen direct verband houdt met de cel in Verviers of de aanslagen in Parijs.

In België geldt een verhoogd dreigingsniveau sinds de politieactie in Verviers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl