Lips leende honderden miljoenen euro's voor de ontwikkeling van winkelcentrum The Wall in Utrecht
NOS Nieuws

Vastgoedontwikkelaar Lips opgepakt in Dubai

In Dubai is de voortvluchtige vastgoedontwikkelaar Roger Lips gearresteerd. Lips is sinds december 2013 op de vlucht voor justitie. Hij wordt verdacht van witwassen en faillissementsfraude.

Lange tijd was onduidelijk waar hij was en stond hij internationaal gesignaleerd. Na zijn arrestatie is zijn paspoort ingenomen en is hij weer vrijgelaten, maar hij moet zich beschikbaar houden voor de autoriteiten.

Openbaar Ministerie

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigt dat er recent een 50-jarige man uit Uden in Dubai is opgepakt op verdenking van onder meer faillissementsfraude. Het OM wil niet bevestigen dat het om Lips gaat.

Lips werd in april 2013 persoonlijk failliet verklaard. ABN Amro had daarom gevraagd, omdat de vastgoedman het bedrijf 20 miljoen euro schuldig was. Lips had ook schulden bij SNS Reaal.

Fout van de rechtbank

De vastgoedontwikkelaar werd aangehouden omdat hij geen openheid van zaken gaf over zijn faillissement. Het gevaar zou bestaan dat hij vermogen dat bestemd is voor schuldeisers, probeert weg te sluizen.

In oktober 2013 kwam Lips onder voorwaarden vrij. In februari vorig jaar bleek dat hij op de vlucht was geslagen na een fout van de rechtbank; die stuurde zijn advocaten per ongeluk een bericht dat Lips opnieuw zou worden gearresteerd.

In mei bepaalde de rechter dat hij opnieuw de gevangenis in moest, omdat hij niet voldoende meewerkte aan de afwikkeling van zijn eigen faillissement.

The Wall

Lips leende honderden miljoenen euro's bij SNS Reaal voor de ontwikkeling van het mislukte winkelcentrum The Wall langs de A2 bij Utrecht. Hij stond jarenlang in de Quote 500.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl