Taj Gibson (l) in duel met Wayne Ellington

Lakers na twee verlengingen langs Bulls

In de NBA heeft Los Angeles Lakers Chicago Bulls verslagen. Na twee verlengingen stond er een score van 123-118 op het bord.

Een dag nadat bekend was geworden dat sterspeler Kobe Bryant de rest van het seizoen moet missen vanwege een schouderblessure beëindigden de Lakers met de zege op Chicago een reeks van negen verloren duels.

Gasol dwingt verlenging af

De Lakers waren vanaf het eerste kwart al de bovenliggende partij en kenden in de tweede helft een voorsprong van vijftien punten. Met nog 1.29 op de klok in het laatste kwart was de voorsprong nog negen punten. Jimmy Butler, die in totaal tot 35 punten kwam, bracht Chicago weer terug in de wedstrijd met zeven punten op rij.

Bij een stand van 98-96 in het voordeel van de thuisploeg en met nog elf seconden te spelen was het oud-speler van de Lakers, Pau Gasol, die beide ploegen op gelijke hoogte bracht en een verlenging afdwong.

In de eerste verlenging kreeg Derrick Rose in de laatste seconden nog de kans om de Bulls de winst te bezorgen, maar zijn poging ging mis. In de tweede verlenging was Los Angeles een stuk sterker, schoot vijf van de zeven pogingen raak en won uiteindelijk met vijf punten verschil.