NOS NieuwsAangepast

NOS-hoofdredacteur: je kunt niet alles voorkomen

"Zonder pasje kom je er echt niet in", vertelt NOS Nieuws-hoofdredacteur Marcel Gelauff. Het NOS-gebouw is streng beveiligd en toch kwam er iemand de redactie op, zonder problemen. "Buitengewoon schokkend, vooral voor iedereen die er middenin zat", zegt Gelauff.

"Ik werd gebeld door een collega van de regie en was helemaal niet in de buurt van Hilversum. Het was heel schokkend om te horen. De redactie van de NOS kom je alleen op met een pasje. Ook moet je door sluizen waar je niet met andere mensen in kunt staan. De beveiliging is in de loop der jaren strenger en strenger geworden."

Grens

Door de gebeurtenissen van gisteravond moet er opnieuw worden nagedacht over de beveiliging van het gebouw, vindt Gelauff. "Is die goed genoeg of moet het anders? Ik denk dat er wel een grens is. Je kunt niet alles voorkomen. Misschien moet het anders, maar het is niet zo dat het pand slecht beveiligd is."

"Het is nu aan de directie, gemeente en justitie om daarover na te denken. Als redactie zijn wij nu vooral bezig met het maken van programma's op tv, radio en internet", zegt Gelauff.

Vandaag worden de journaals weer volgens schema uitgezonden. "Wat mij betreft zijn alle uitzendingen weer normaal en doen we gewoon ons werk. Maar het zal vandaag ongetwijfeld nog wel een onderwerp zijn."

Politiemensen donderdagavond bij de ingang van het NOS-gebouw op het Mediapark in Hilversum

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl