Kamerleden reageren op de gebeurtenissen bij het NOS-gebouw in Hilversum.

Politici uiten lof, zorgen en opluchting

In Den Haag hebben politici geschokt gereageerd op het binnendringen van een gewapende man op de NOS-redactie in Hilversum. D66-leider Pechtold laat via een tweet weten dat de kalmte van de portier en de medewerkers "een voorbeeld zijn voor ons allen". "Opgelucht dat er geen slachtoffers zijn", meldt Pechtold.

SGP-leider Van der Staaij is dankbaar dat het goed is afgelopen. "Wat een verwarde man kan aanrichten. Wat moet je ermee?", vraagt Van der Staaij zich af. " Ik denk niet dat we al onze vrijheden moeten opgeven voor een politiestaat."

Extra beveiliging

Kamerlid Voordewind van de ChristenUnie denkt dat de gebeurtenis zal leiden tot extra beveiliging. "Respect voor de beveiliger die de man naar de andere studio leidde en hem aan de praat hield tot de politie kwam."

PvdA-Kamerlid Marchouch looft het optreden van de medewerker van de NOS die in gesprek bleef met de dader. "Goed en beheerst optreden politie." VVD-Kamerlid Tellegen, woordvoerder veiligheid en politie, twittert: "Onder indruk van beelden Hilversum. Doortastend optreden politie".

Onbegrijpelijk

Van Klaveren van de Groep Bontes/Van Klaveren wil een debat, omdat hij de actie onbegrijpelijk vindt na de moord op Pim Fortuyn en de aanslagen in Frankrijk.

Een tweet van Henk Krol van 50Plus kreeg veel kritiek op Twitter. Hij schreef: "Als er paniek is in Nederland moeten we de tv aanzetten. Nu er iets bij de NPO is, kunnen ze niet eens uitzenden wat er aan de hand is..."

Cees van der Staaij over gijzeling

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl