Bram Som
NOS Sport

Som helpt Poolse lopers aan toptijd

Bram Som heeft tijdens het indoorgala van Düsseldorf de Poolse atleten Adam Kszczot en Marcin Lewandowski naar een toptijd gesleurd op de 800 meter. De Nederlandse tempomaker kwam halverwege door in 52,22 seconden. Kszczot profiteerde het meest van zijn werk en finishte in 1.46,48 als eerste.

Lewandowski bleef met 1.46,74 ook onder de beste prestatie van het seizoen. Die stond sinds zondag met 1.46,86 op naam van de Amerikaan Alex Amankwah. Thijmen Kupers werd in 1.50,04 vijfde.

Het betrof overigens de B-loop. De Keniaan Jeremiah Mutai zegevierde in de A-categorie, maar zijn landgenoot Reuben Bett deed het als haas met 52,54 minder dan Som. Mutai kwam uit op 1.48,18. Patrick Schönball en Patrick Zwicker, op wie de Duitse fans hun hoophadden gevestigd, kwamen ten val.

Sedoc

Gregory Sedoc kwam te kort op de 60 meter horden, al betekende 7,84 wel zijn beste tijd deze winter. Voor deelname aan het EK in maart is 7,70 nodig.

De Brit Lawrence Clarke was met 7,63 in de finale een fractie sneller dan de Duitser Erik Balnuweit en de Cubaan Dayron Robles. Het verschil was amper te zien, één honderdste.

Visser ook niet in finale

Bij de vrouwen had Nadine Visser op deze discipline aan 8,33 ook niet genoeg voor een plek in de eindstrijd. De Wit-Russische Alina Talay zegevierde daarin met 7,96. Ze bleef als eerste dit seizoen binnen de acht tellen. Jamile Samuel, al zeker van het EK, eindigde als vijfde op de 60 meter vlak in 7,29.

De Zuid-Afrikaanse Carina Horn (7,21) won vóór de Amerikaanse Jessica Young en de Zwitserse Mujina Kambundji, die beiden 7,23 noteerden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl