Eagle Beach, Aruba
NOS Nieuws

Luchtmacht Venezuela haalt bij Aruba vliegtuigje neer

Voor de kust van Aruba hebben vanochtend (plaatselijke tijd) twee Venezolaanse militaire vliegtuigen een privévliegtuig neergehaald. Het toestel stortte in zee ter hoogte van Druif, vlakbij Eagle Beach.

Wat de bestemming was van het vliegtuig, wie er aan boord waren en wat de exacte reden was om het vliegtuig neer te halen is nog niet bekend.

In zee zijn lichamen van inzittenden gevonden, wrakstukken en balen met waarschijnlijk drugs. Het sterke vermoeden bestaat dan ook dat het vliegtuigje van drugssmokkelaars was.

Geen overlevenden

Vermoedelijk heeft niemand aan boord de crash overleefd. Het privévliegtuig vloog zonder toestemming in het luchtruim van Aruba en werd op de radar gezien.

De Venezolaanse autoriteiten hebben contact gezocht met de piloot, maar die reageerde niet. Twee gevechtsvliegtuigen uit Venezuela zetten daarna de achtervolging in en schoten uiteindelijk het toestel neer. De Arubaanse minister van Justitie Arthur Dowers heeft dat op een persconferentie bevestigd.

Het vliegtuig is boven internationale wateren neergeschoten, maar in Arubaans water neergekomen.

Beelden

Het bedrijf Wings Global Media maakte op Aruba opnamen voor een tv-commercial en filmde bij toeval ook het neerstortende vliegtuig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl