De ministers van Buitenlandse Zaken in Brussel
NOS Nieuws

EU eens over verlenging sancties Rusland

De Europese sancties tegen Rusland worden verlengd. Dat hebben de ministers van Buitenlandse Zaken uit de EU-landen besloten tijdens spoedoverleg in Brussel.

De strafmaatregelen die maart vorig jaar werden ingevoerd, lopen na een jaar automatisch af, tenzij de EU-lidstaten unaniem tot verlening besluiten. De ministers zijn het nu eens geworden over een verlenging met een half jaar.

De regeringsleiders moeten zich nog wel over het besluit uitspreken. Dat gebeurt tijdens een Europese top op 12 februari.

Onzeker was of de nieuwe Griekse regering het eens zou zijn met verlenging van de sancties. De nieuwe Griekse minister van Buitenlandse Zaken zei voorafgaand aan het overleg dat hij een kloof tussen Europa en Rusland wil voorkomen. Daarmee leek hij een slag om de arm te houden. Athene had het besluit kunnen tegenhouden, omdat de EU-landen over deze kwestie unaniem moeten zijn.

Aanleiding voor de spoedvergadering van de ministers van Buitenlandse Zaken was de rol van Rusland in het toenemend geweld in Oost-Oekraïne.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl