David Ginola
NOS Voetbal

Ginola trekt kandidatuur in

Michael van Praag heeft één concurrent minder in de race om het voorzitterschap van de FIFA. David Ginola heeft zich teruggetrokken als kandidaat.

Naast Van Praag hebben alleen de huidige voorzitter Sepp Blatter en de Portugees Luis Figo zich tot nu toe officieel gemeld.

De deadline voor het indienen van de kandidatuur sluit vandaag.

Bericht op website teamginola.com

Bij de bekendmaking van zijn kandidatuur, op 15 januari, zei Ginola: "Ik stel me kandidaat omdat ik van voetbal houd. We weten allemaal dat het FIFA-systeem niet werkt." Ginola is een oud-voetballer en kwam in zijn loopbaan uit voor onder meer Paris Saint-Germain, Newcastle United en Tottenham Hotspur.

"Het voetbal moet veranderen, maar dat kan ik niet in m'n eentje. Daarom roep ik iedereen op om lid te worden van Team Ginola."

Kandidatuur niet geldig

Ginola wist zich gesteund door de Ierse bookmaker Paddy Power, die zegt de Fransman 328.000 euro te hebben betaald om naar voren te stappen. En die steun riep al gelijk vragen op. Niet alleen dachten velen dat het slechts een publiciteitsstunt was, het was ook nog dubieus of zijn kandidatuur wel zou worden geaccepteerd door de wereldvoetbalbond.

Door zijn contacten met een gokbureau zou zijn aanmelding niet worden goedgekeurd door de ethische commissie van de FIFA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl