Andy Murray
NOS Sport

Sfeer om te snijden bij Murray-Berdych

Andy Murray trok bij de Australian Open na afloop van zijn gewonnen halve finale tegen Tomás Berdych flink van leer tegen journalisten over de berichtgeving rond zijn oude coach en hittingpartner Dani Vallverdu.

Vallverdu werd afgelopen winter door Murray aan de kant gezet en ging daarna aan het werk met Berdych. En juist die twee stonden dus in de halve eindstrijd tegenover elkaar.

Niemand was hiervoor geïnteresseerd in wat ik aan het doen ben met Amélie. Het ging alleen maar over Dani.

Andy Murray

Pikant gegeven

Hoewel er volgens de betrokkenen geen enkele wrok zit over de beslissing van Murray om zonder Vallverdu verder te gaan, was het zeker een pikant gegeven. Bovendien bleek de sfeer in de spelersbox om te snijden.

Volgens Murray was dat te danken aan de media. "Jullie zochten die spanning", wees hij de journalisten na afloop van zijn wedstrijd terecht. "Na mijn kwartfinale kreeg ik eerst vragen over hem, en pas daarna ging het over mijn eigen wedstrijd."

Verloofde Murray vloekend op tribune

Niet alleen Murray had last van de spanning, ook zijn verloofde Kim Sears. Murray werd door de umpire zelfs bestraft voor een scheldpartij van Sears op de tribune.

Murray was kort over de uitspattingen van zijn vriendin: "Ik heb het gehoord, ja. Maar ik weet zeker dat Dani zich ook niet lekker heeft gevoeld. Zelfs Tomás had er last van. Normaal gesproken is hij de rust zelve op de baan. In de heat of the moment zeg je wel eens iets, waar je later spijt van hebt. Dat is het", sloot hij af.

Verloofde Murray scheldt Berdych uit

Blij voor Mauresmo

Murray vond de hele kwestie vooral vervelend voor zijn huidige coach Amélie Mauresmo. "Niemand was hiervoor geïnteresseerd in wat ik aan het doen ben met Amélie. Het ging alleen maar over Dani."

"Amélie heeft veel kritiek gekregen aan het eind van het jaar. Zij kreeg de kritiek voor mijn slechte spel, terwijl we maar twee weken met elkaar gewerkt hadden. Dan kan je maar weinig veranderen, hoor. Dus dat vind ik onterecht. Ik was heel blij voor haar dat ik won."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl