Mathieu van der Poel tijdens de GP Adrie van der Poel
NOS Sport

Van der Poel ook favoriet bij oud-renners

Oud-veldrijders Richard Groenendaal en Gerben de Knegt denken dat Mathieu van der Poel een goede kans maakt om zondag in het Tsjechische Tabor wereldkampioen veldrijden te worden. Oud-wereldkampioen Groenendaal vindt dat Van der Poel alles heeft wat een toprenner nodig heeft: "Hij is cool, heeft de lichamelijke kwaliteiten en is mentaal ijzersterk. Een favorietenrol neemt veel druk met zich mee, maar Mathieu laat zich niet snel gek maken".

Druk

Volgens De Knegt heeft Van der Poel al bewezen dat hij goed met druk om kan gaan: "Hij is heel ontspannen en nuchter en heeft in Hoogerheide laten zien dat hij in een uitstekende vorm verkeert. Bovendien heeft hij in Tabor niet veel te verliezen. Als het dit jaar niet lukt, komen er nog genoeg andere kansen."

Ravage

De Knegt roemt de snelle start van de pas twintigjarige favoriet: "Hij zet de rest daarmee enorm onder druk. Voor zij het in de gaten hebben, heeft Mathieu de ravage al aangericht. Hij gaat dit zondag ongetwijfeld weer proberen. Het parcours is alleen wel een stuk sneller dan in Hoogerheide. Maar hij heeft dan weer het voordeel dat hij over de balken kan springen."

Het is logisch dat ze een stap hebben overgeslagen

Richard Groenendaal

Van der Poel kende een goede generale repetitie. Hij won zondag in Hoogerheide de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, de Grand Prix Adrie van der Poel. In de naar zijn vader vernoemde wedstrijd kwam de Nederlands kampioen na een lange solo alleen over de meet.

Overstap naar profs

Vader Van der Poel had liever gezien dat zijn zoon nog bij de beloften was blijven rijden, maar Mathieu vond dat de tijd rijp was voor de overstap naar de profs. Die beslissing snappen Groenendaal en De Knegt goed. "Anders had hij in het bijnummer moeten rijden, dat was wel heel erg zonde geweest. Dat geldt ook voor zijn Belgische generatiegenoot Wout van Aert. Het is meer dan logisch dat ze een stap hebben overgeslagen", aldus Groenendaal.

De 20-jarige Wout van Aert eindigde in Hoogerheide als tweede en zal ook in Tabor als één van de favorieten aan de start verschijnen.

Van der Poel toont klasse bij profs
Mathieu van der Poel

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl