NOS Nieuws

Mysterieuze 'sneeuwschuiver' in Boston

Een waar mysterie de afgelopen dagen in de Amerikaanse stad Boston: wie was toch de man die de finishlijn van de Boston Marathon steeds sneeuwvrij maakte? En misschien nog wel belangrijker: waarom?

De zoektocht werd in gang gezet door een op Twitter geplaatste foto van een hotelbezoeker, die vanuit zijn raam zag hoe de finishlijn keurig sneeuwvrij werd gemaakt door de man.

Zelfs de politie van Boston plaatste ​een tweet om achter de identiteit van de mysterieuze man te komen.

Al snel werd duidelijk dat het om een lokale barman ging. "Ik heb het gedaan om een boodschap af te geven. Ik hou van de Boston Marathon en alles eromheen. De finishlijn verdient het niet om onder de sneeuw bedekt te liggen", zei hij.

De finishlijn van de Boston Marathon is sinds de bomaanslagen in 2013 een belangrijke plek. In de buurt van de eindstreep gingen toen tijdens het evenement kort achter elkaar twee bommen af. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en raakten zeker 260 anderen gewond.

De finishlijn verdient het niet om onder de sneeuw te liggen.

Een lokale barman

Begin januari ging de rechtszaak van start tegen Dzjochar Tsarnajev, een van de twee mannen die verdacht worden van de aanslag. Zijn broer, de andere verdachte, kwam drie dagen na de aanslag om tijdens een confrontatie met de politie.

Het Openbaar Ministerie in Boston zegt voldoende bewijzen te hebben om Dzjochar Tsarnajev te laten veroordelen, mogelijk tot de doodstraf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl