In Frankrijk gingen miljoenen mensen de straat op om hun steun te betuigen voor de slachtoffers van de aanslag op Charlie Hebdo
NOS Nieuws

Franse 8-jarige verhoord om steun terroristen Charlie Hebdo

In het Franse Nice is een 8-jarige jongen verhoord door de politie. Hij zou een dag na de aanslag op Charlie Hebdo in zijn klas hebben gezegd dat hij zich verbonden voelde met de terroristen die twaalf mensen hebben vermoord.

Ahmed werd tijdens een groepsdiscussie gevraagd of hij zich ook 'Charlie' voelde. Daarop antwoordde hij volgens de onderdirecteur van de basisschool: "Ik sta aan de zijde van de terroristen, we moeten Fransen doden. De journalisten hebben hun lot verdiend." Ook deed hij niet mee aan de minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag, schrijft BFMTV.

Zijn vader heeft hem daarna vermanend toegesproken, maar de leiding van de school vond het gedrag van de 8-jarige dermate verontrustend dat er aangifte is gedaan.

'Collectieve hysterie'

De advocaat van de jongen is verontwaardigd over de aanklacht en het verhoor. "Er is sprake van collectieve hysterie. Mijn cliënt is 8 jaar oud. Hij realiseert zich de strekking van zijn woorden niet. Krankzinnig."

Volgens de politie is tijdens het verhoor duidelijk geworden dat de jongen zich niet bewust is van de strekking van zijn woorden. Het Openbaar Ministerie heeft nog geen besluit genomen of men de jongen of diens vader gaat vervolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl