Frustratie bij Vitesse-verdediger Guram Kashia na weer een tegendoelpunt
NOS Voetbal

Seizoen van uitersten bij Vitesse

Een groter contrast is nauwelijks mogelijk. Op 18 december versloeg Vitesse Ajax in de eigen Arena met 4-0. Op imposante wijze plaatsten de Arnhemmers zich voor de kwartfinales van de KNVB-beker. Woensdagavond ging Vitesse in diezelfde kwartfinale keihard onderuit. In Groningen werd met 4-0 verloren.

"Het is lekker dat er nu meteen weer een wedstrijd aankomt. We kunnen snel revanche nemen en daar zijn we op gebrand", sprak verdediger Jan-Arie van der Heijden, afgelopen weekend na de uitglijder bij sc Heerenveen (4-1). "Deze wedstrijd moet je zien als een incident."

Weer een nederlaag

Maar het herstel in Groningen bleef uit. In de Euroborg stapte Vitesse woensdagavond met een 4-0 nederlaag van het veld. Het verlies ligt volledig in de lijn van de laatste maanden. Van de laatste tien competitiewedstrijden wonnen de Arnhemmers er slechts één: op 21 december thuis tegen het laag geklasseerde Heracles (3-0).

Verdediger Guram Kashia uitte deze week zijn zorgen. "Bij Ajax speelden we geweldig. Daar heb ik echt genoten. Misschien zit het wel in de mentaliteit, de motivatie. Kennelijk hebben we een tegenstander nodig van het kaliber Ajax om voldoende gemotiveerd te zijn. Schandalig natuurlijk."

Van Abiola Dauda worden meer doelpunten verwacht

Geen doelpunten

Grootste zorg voor Vitesse is het gebrek aan doelpunten. Na het vertrek van Wilfried Bony en Mike Havenaar heeft de Arnhemse club geen veelscorende spits kunnen vinden. Middenvelder Marko Vejinovic is nu topscorer met acht doelpunten. Abiola Dauda, de beoogde nieuwe spits, heeft pas zes keer gescoord.

Ondanks de slechte resultaten, is trainer Peter Bosz opvallend genoeg erg tevreden. "Uiteindelijk zullen ze erin moeten. Dat is ook een kwaliteit. Toch ben ik trots op mijn spelers. We hebben ons opgericht na de nederlaag tegen Heerenveen. We hebben hard geknokt."

Niet alleen Bosz gelooft in beterschap bij Vitesse, want ook de directie lijkt vertrouwen te hebben. Er ligt een tweejarig contract voor hem klaar.

Ajax op bezoek

Vitesse staat in de eredivisie op de teleurstellende twaalf plaats met slechts 22 punten. Komende zondag komt Ajax op bezoek. En dan kunnen we zien of de woorden van Kashia onderstreept kunnen worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl