Lleyton Hewitt stopt in 2016, zo liet hij weten
NOS Sport

Hewitt kondigt afscheid aan: ik stop begin 2016

Lleyton Hewitt heeft zijn afscheid als tennisser aangekondigd. De 33-jarige Australiër zal begin volgend jaar een punt achter zijn loopbaan zetten.

"Na lang nadenken heb ik besloten om nog eenmaal deel te nemen aan de Australian Open en dan te stoppen", vertelde Hewitt (ATP-87) op een persconferentie in Melbourne.

De voormalig nummer één van de wereld werd afgelopen week al in de tweede ronde van de Australian Open uitgeschakeld door de Duitser Benjamin Becker.

Hewitt: ik stop begin 2016

Twee grandslamstitels, maar nooit Australian Open

'Zijn' Australian Open won hij nog nooit. In 2005 verloor hij de finale van Marat Safin. Wel was hij één keer de beste op Wimbledon (2002) en schreef hij de US Open eenmaal op zijn naam (2001).

Wat Hewitt na zijn profcarrière gaat doen is nog niet bekend, maar hij zou aan de slag kunnen gaan als Davis Cup-captain. De huidige captain Patrick Rafter nam donderdag afstand van deze functie.

Dit jaar zal hij in ieder geval nog als speler iets willen bijdragen aan het Davis Cup-seizoen. "We hebben er heel hard voor gewerkt om de wereldgroep te halen. Ik denk dat we met de groep een mooie kans hebben. Ik heb het gevoel dat ik daarbij nog een rol kan spelen. Ik kijk ook uit naar het grasseizoen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl