Winters weer hindert verkeer: lange files A2 en A27

  • NOS
    Langzaam rijdend verkeer op de A2
  • Michael Janssen
  • Twitter/drmurgatroyd
    De A2 ter hoogte van Beesd
  • Joost Lammers
    File op A1 richting Amsterdam bij afslag Naarden-Vesting
  • Sylvan Steenbrink
    Sneeuw bedekt auto's in Culemborg
  • Jeremy Schuurman
    File bij knooppunt Ridderkerk

Het wegverkeer in de ochtendspits had behoorlijk last van het winterweer. Volgens Rijkswaterstaat en de ANWB was de ochtendspits twee keer zo druk als normaal. Vooral op de A2 en de A27 ontstonden lange files.

Op de A2 bij Culemborg waren er vanochtend in beide richtingen ongelukken door gladheid. Daarna ontstond een lange file van meer dan 30 kilometer van Eindhoven naar Utrecht. De vertraging liep op tot zo'n twee uur. Rond 10.45 uur was de file opgelost.

Ook op de A27 tussen Breda en Gorinchem was het aansluiten in een lange rij. Daar liep de vertraging op tot zo'n anderhalf uur. Pas rond 11.30 was de file opgelost.

Strooien

Volgens de ANWB waren veel dagelijkse files langer dan normaal, maar niet in de regio Amsterdam. De verkeersdienst waarschuwde automobilisten dat aan de noordwestkust zware windstoten voorkwamen en dat het glad kon zijn.

Volgens Rijkswaterstaat was het vanochtend op de meeste plaatsen boven nul of rond het vriespunt. Er werd ook vanochtend nog gestrooid, net als afgelopen nacht.

Verkeer heeft last van winterweer

Avondspits

Het KNMI zegt dat de gladheid rond het middaguur is verdwenen. Vanavond valt nog meer sneeuw. Daardoor en door het opvriezen van natte weggedeelten kan het opnieuw glad worden en geldt vanaf 21.00 uur code geel in het hele land.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat komt later vandaag een advies voor de avondspits.

Treinverkeer

De NS rijdt volgens een winterdienstregeling. Vooral in de randstad rijden er minder treinen. Er waren vanochtend geen grote problemen op het spoor door het winterweer.

Een woordvoerder zegt dat de NS geen spijt heeft van de keuze om een winterdienstregeling in te voeren. Die is nog de hele dag van kracht.

  • ANP
    Reizigers op Utrecht Centraal
  • ANP
    De NS en ProRail laten op de drukke trajecten minder treinen rijden
  • ANP

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl