NOS Sport

Serena Williams houdt Keys uit finale

Australian Open: Serena Williams-Keys

Serena Williams staat voor de zesde keer in de finale van de Australian Open. De als eerste geplaatste vijfvoudige winnares versloeg haar ongeplaatste landgenote Madison Keys met 7-6 (5), 6-2. In de finale neemt Williams het op tegen Maria Sjarapova die met 6-3, 6-2 het Russisch onderonsje met Jekaterina Makarova in haar voordeel besliste.

De pas 19-jarige Keys zei voor het duel dat ze niets te verliezen had tegen de 18-voudig grandslamwinnares en dat ze vrijuit en zonder schroom zou spelen.

Dat bleek geen grootspraak, want Keys opende het bal met een fantastische backhand, brak Williams meteen en won haar eigen game daarna soepeltjes. En de fouten die ze daarna maakte, leken niet veroorzaakt door knikkende knieën. Williams was niet onder de indruk van de break achterstand en kwam bij 3-3 langszij, waarna ze in de spannende tiebreak aan het langste eind trok.

Keys werkt acht matchpoints weg

In de tweede set kwam Williams al snel een dubbele break voor en lukte het de dapper vechtende Keys niet meer de sleutel tot succes te vinden. Op 5-1 voor Williams gaf de tiener nog een keer alles en op eigen service werkte ze liefst zeven matchpoints van de Amerikaanse weg.

En toen Williams zelf voor de wedstrijd mocht serveren, gaf Keys nog een keer alles. Ze werkte ook matchpoint nummer acht weg, maar op het negende (een ace op de tweede service) moest Keys toch eindelijk capituleren.

Williams: Sjarapova heeft niets te verliezen tegen mij

Williams weer wat fitter

De laatste dagen was Williams niet helemaal fit, maar ze voelt zich steeds sterker worden. "Ik hoop dat ik zaterdag weer helemaal fit ben." Over Keys was ze erg te spreken. "Ze maakte me het heel moeilijk in de eerste set. Madison is een grote speelster. Het is goed om te zien dat ze het zo goed doet."

Het duurde even voordat Williams de wedstrijd wist uit te serveren. "Ik wist niet eens meer hoeveel matchpoints het waren", gaf ze eerlijk toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl