NOS Sport

Sjarapova naar finale Australian Open

Australian Open: Sjarapova-Makarova

Maria Sjarapova is voor de vierde keer finaliste op de Australian Open. De als tweede geplaatste Russin, toernooiwinnares in 2008, won met 6-3, 6-2 van haar als tiende geplaatste landgenote Jekaterina Makarova.

Het Russische onderonsje begon met een liefst tien minuten durende game die de serverende Sjarapova won. Het leek de opmaat voor een zinderend gevecht, maar daar was al snel geen sprake meer van.

Tegen de als derde geplaatste Simona Halep kon Makarova het spel nog dicteren met haar snoeiharde groundstrokes, maar Sjarapova was nu de baas op de baan. Zij duwde haar landgenote met spijkerharde en diepgeslagen ballen ver achter de baseline en pakte met succes Makarova's matige tweede opslag aan.

Sjarapova dendert door

Makarova was na Sjarapova's lovegame voor 3-0 al enigszins aangeslagen, omdat de zesde nederlaag in zes duels al snel gestalte leek te krijgen. Enkele missers van Sjarapova resulteerden nog wel in een rebreak voor 3-4, maar een game later leverde ze zelf haar opslag weer in.

De vijfvoudig grandslamwinnares besloot de eerste set ook met een lovegame en stond een kwartiertje later al met 4-0 voor. Makarova sputterde daarna nog wel wat tegen al was het maar om de nul van het scorebord te krijgen, en dat lukte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl