Christian Eriksen scoorde twee keer tegen Sheffield United

Eriksen schiet Spurs naar finale League Cup

Dankzij een laat doelpunt van Christian Eriksen staat Tottenham Hotspur voor de derde keer in acht jaar in de finale van het toernooi om de League Cup. De Deen zette zijn ploeg twee minuten voor tijd op 2-2 bij Sheffield United, wat na de 1-0 zege in Londen genoeg was.

Na tien minuten was de eerste kans voor de thuisclub. Doelman Michel Vorm liet een hoge bal los, Jamie Murphy schoot op doel en Kyle Walker redde op de lijn. In het vervolg heersten de Spurs. Harry Kane nam het doel van Sheffield herhaaldelijk onder vuur, maar stuitte keer op keer op keeper Mark Howard. Na een klein half uur had Eriksen wel succes: hij krulde een vrije trap prachtig in de kruising (0-1).

Hoofdrol voor invaller Adams

Ook na rust kreeg Kane weer de nodige kansen, maar hij kreeg de bal maar niet langs Howard. Jose Baxter voorkwam met een geweldige sliding dat Ryan Mason de 0-2 op het scorebord kon schieten.

Sheffield werd maar niet gevaarlijk, tot in de 75ste minuut Che Adams in het veld werd gebracht. Binnen vier minuten had de 18-jarige aanvaller twee keer gescoord. Daardoor leek een verlenging de beslissing te moeten brengen, maar die kwam er niet. Twee minuten voor tijd rondde Eriksen een counter koelbloedig af.

Op 1 maart speelt Tottenham in de finale op Wembley tegen stadgenoot Chelsea, dat dinsdag na verlenging won van Liverpool.