Michael de Leeuw gooide het duel in het slot

Groningen droogt Vitesse af in bekertoernooi

FC Groningen heeft ten koste van Vitesse de laatste vier bereikt in het KNVB-bekertoernooi. Vitesse was een uur lang de betere ploeg, maar sprong slordig met de kansen om. De Groningers lieten vervolgens zien hoe het wel moet: 4-0.

De eerste helft was vooral rommelig, waarbij de bezoekers iets soepeler combineerden en ook de betere kansen kregen.

Davy Pröpper probeerde het met een zwabberbal van afstand die door Sergio Padt met moeite werd gekeerd en schoot even later naast. Spits Uros Djurdjevic trof doel, maar arbiter Björn Kuipers had gezien dat hij de bal met de hand had meegenomen. Vlak voor rust was de Serviër dicht bij een geldige treffer. Padt hield zijn schuiver van dichtbij met een prima reactie uit het doel.

Groningen slaagde er zelden in onder de druk uit te komen. Alleen Tjaronn Chery deed namens de thuis een serieuze doelpoging. Zijn volley, op aangeven van Johan Kappelhof, miste het doel op een meter.

Valeri Qazaishvili volhardde in het missen van kansen. De Georgiër kon na gepruts in de Groningse defensie vlak na de rust vrij uithalen, meer deed dat slordig. Zijn hopeloze schot ging ruimschoots over.

Op de lijn met de hand

De gemiste kansen kwamen Vitesse duur te staan. Hans Hateboer had een groot aandeel bij het indienen van de rekening. Eerst hield hij Djurdjevic met een sliding van een zekere treffer af, even later legde hij de bal panklaar op het hoofd van Michael de Leeuw. De kopsterke spits mikte de bal bij de verre paal in de hoek. Guram Kashia keerde de inzet op de lijn met de hand. De Georgiër kreeg rood, De Leeuw miste van elf meter, maar Chery prikte de rebound binnen.

De Leeuw maakte het vijf minuten later zelf af. Het steekpassje van invaller Jarchinio Antonia was niet te versmaden, De Leeuws stiftje over de uitstormende Eloy Room evenmin. Daarna was het open huis. Yoëll van Nieff zorgde met een prachtige uithaal met de buitenkant van zijn linker voor 3-0 en Maikel Kieftenbeld schoot overtuigend de 4-0 binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl