Guinee en Mali hielden elkaar precies in evenwicht in groep D

Loting moet beslissing brengen in Afrika Cup

De ontknoping in groep D van de Afrika Cup is er een voor de geschiedenisboeken. Na zes groepswedstrijden, waarvan er vijf in 1-1 eindigden, wist alleen Ivoorkust zich te onderscheiden en zich direct te plaatsen voor de kwartfinales.

De Ivorianen wonnen met 1-0 van Kameroen door een en trefzeker afstandsschot van Max Gradel, tien minuten voor de rust. Guinee en Mali moeten afwachten wie van hen als nummer twee doorgaat.

Loting

Hun onderlinge duel eindigde in 1-1, waardoor ze er exact hetzelfde voorstaan in de poule: drie punten, drie doelpunten en drie tegengoals. Later wordt er geloot om te bepalen wie er in de volgende ronde tegen Ghana speelt.

Guinee nam tegen Mali een voorsprong vanuit een strafschop. Kevin Constant stuurde de Malinese doelman de hoek in en schoot de bal simpel door het midden. Ook Mali kreeg nog voor rust een penalty, maar die was aan Seydou Keita niet besteed.

De gelijkmaker kwam er wel. In het begin van de tweede helft kopte de volledig vrijstaande Modibo Maiga van dichtbij raak.