Tom van Weert scoorde twee keer voor Excelsior
NOS Voetbal

Excelsior schakelt Roda JC uit

Excelsior heeft in de kwartfinales van de KNVB-beker Roda JC uitgeschakeld. De Rotterdammers wonnen met 4-1 in Kerkrade en haalden zo voor de vierde keer de laatste vier van het bekertoernooi. Excelsior bereikte in 1978 voor het laatst de halve finales. Daarin werd verloren van de latere bekerwinnaar AZ.

Roda had in de vorige ronde gestunt tegen PSV. De nummer drie van de Jupiler League kwam er ditmaal onder barre weersomstandigheden echter niet aan te pas tegen de nummer dertien van de eredivisie, al kreeg Anco Jansen na een kwartier wel een dot van een kans.

Gouriye opent score

Jansen schoot echter voorlangs en een minuut later lag de bal er aan de andere kant wel in. Na een slechte uittrap van doelman Benjamin van Leer belandde de bal bij Ninos Gouriye, die scoorde met een diagonaal schot.

Jurgen Mattheij zet Excelsior op 2-0

Ruim een kwartier later was het zelfs al 3-0 voor Excelsior. Jurgen Mattheij schoot uit een corner van dichtbij raak en Tom van Weert was succesvol met een fraai schot uit de draai.

Mooie knal Jansen

De wedstrijd was daardoor al na ruim een half uur gespeeld. Na rust probeerde Roda het nog wel, maar het tempo lag te laag en de creativiteit was ver te zoeken. Toch werd het een kwartier voor tijd 1-3 via een mooie knal van Jansen. Het was voor Excelsior pas de eerste tegentreffer van dit bekertoernooi.

Heel even werd het nog spannend, maar Van Weert maakte aan alle onzekerheid een einde door met een schitterende uithaal de 4-1 voor zijn rekening te nemen.

Trainer Marinus Dijkhuizen van Excelsior was bijzonder trots op zijn ploeg. "We beseften dat dit een unieke kans was om de halve finale van de beker te bereiken en dat dit nu is gelukt, is geweldig."

Aanvoerder Ard van Peppen van Roda JC noemde de zege van Excelsior verdiend. "We hebben de goals zo weggegeven", zei de linksback. "We hadden als team geen moed om naar voren te gaan, dus ik kan niet zeggen dat de zege onverdiend is voor Excelsior. We hebben het laten afweten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl