NOS Voetbal

Mourinho: campagne tegen Chelsea gevoerd

Mourinho heeft het gehad met analyticus

José Mourinho bereikte dinsdagavond met Chelsea de finale van de League Cup, maar na afloop van de wedstrijd was hij toch bijzonder boos. De Portugese trainer was het niet eens met de analyse van Liverpool-coach Brendan Rodgers en met die van analisten van de Engelse televisiezender Sky Sports.

Diego Costa

De analisten en Liverpool-coach spraken schande van het gedrag van Chelsea-aanvaller Diego Costa, die eerst op het been van Emre Can ging staan en vervolgens hetzelfde deed bij Martin Skrtel.

"Het is teleurstellend dat een goede speler zoals hij, zich zo gedraagt", reageerde Rodgers na afloop. Sky Sports-analist en ex-voetballer Jamie Redknapp vertelde dat Costa op voeten van tegenstanders "stond te stampen".

Er wordt op televisie een campagne gevoerd tegen Chelsea en Diego Costa.

Chelsea-trainer José Mourinho

Vooral de reactie van Redknapp viel verkeerd bij Mourinho. "Er wordt op televisie een campagne gevoerd tegen Chelsea en Diego Costa, die soms als misdadiger wordt neergezet", zei hij in de persconferentie. "De man die dat zegt, moet wel gek zijn..."

Het is niet de eerste keer dat Mourinho zich boos maakt over wat anderen van zijn ploeg vinden. Uitgerekend vandaag kreeg hij een boete van ruim 33.000 euro van de FA wegens zijn opmerking uit december dat scheidsrechters beïnvloed worden door een campagne tegen Chelsea.

Mourinho zei dat na het 1-1 gelijkspel tegen Southampton, waarin Cesc Fabregas geel kreeg voor een schwalbe in plaats van de gewenste penalty.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl