Djokovic staat opnieuw in de halve finales van de Australian Open
NOS Sport

Djokovic veel te sterk voor slordige Raonic

Novak Djokovic staat voor de vijfde keer in zijn loopbaan in de halve eindstrijd van de Australian Open. De Serviër was in de Rod Laver Arena veel te sterk voor de Canadees Milos Raonic: 7-6 (5), 6-4, 6-2.

De als achtste Raonic presteerde in Melbourne tot nu toe naar behoren en bekroonde dit door voor het eerst op het toernooi de laatste acht te halen. Tegen viervoudig winnaar Djokovic speelde de in Montenegro geboren Raonic echter slordig.

Wilde forehand-missers

Raonic bleef weliswaar in de eerst set overeind dankzij z'n indrukwekkende service, maar twee wilde forehand-missers kostten hem de tiebreak. Djokovic, die ook zijn vier voorgaande duels met Raonic won, brak bij de start van de tweede set meteen de service van Raonic, mede omdat de Canadees een makkelijke smash buiten de lijnen sloeg.

Australian Open 2015: Djokovic-Raonic

Het vertrouwen groeide bij oerdegelijke Serviër, terwijl het geloof bij zijn tegenstander verder wegzakte. Raonic overleefde in de openingsgame van de derde set nog een breakpoint, maar daarmee was alles gezegd.

Djokovic ongenaakbaar op eigen service

Djokovic, die op eigen service zeven lovegames noteerde en maar twaalf punten tegenkreeg, liep uit naar 5-2 en benutte met een backhandvolley zijn eerste matchpoint. De als eerste geplaatste Serviër speelt in de halve finales tegen titelhouder Stan Wawrinka.

"Dit is mijn beste partij van het toernooi tot nu toe. Het is altijd fijn als je goed serveert", was Djokovic tevreden over zijn prestatie. "Ik serveer weliswaar niet 230 kilometer per uur zoals Milos, maar ik compenseer het vooral door gevarieerd te serveren."

De Serviër kijkt uit naar de strijd met Wawrinka. De twee stonden de voorbije twee jaar ook tegenover elkaar in Melbourne. "Het zal weer een flink gevecht worden. Stan heeft laten zien dat hij in vorm is."

Meeste halve finales Australian Open in de Open Era

AantalSpeler
11Roger Federer (Zwi)
8Stefan Edberg (Zwe)
7Ivan Lendl (Tsj)
6Andre Agassi (VS)
5Novak Djokovic (Ser)
5Andy Murray (GB)
5Pete Sampras (VS)
5Mats Wilander (Zwe)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl