Er wordt gekeken of een doorstart van de schoenketen mogelijk is
NOS Nieuws

Schoenketen House of Shoes weer failliet

De Nederlandse winkelketen House of Shoes is failliet. Een woordvoerster van de rechtbank in Den Bosch heeft dat bevestigd.

De schoenketen - 108 jaar geleden opgericht als fabrikant van kinderschoenen - telt 27 winkels door het hele land. Er wordt gekeken of een doorstart mogelijk is.

De winkels zijn gesloten en via de webshop is "door omstandigheden geen bestelling mogelijk", meldt het telefonisch antwoordapparaat van House of Shoes.

Het zou de tweede doorstart betekenen voor House of Shoes, want in 2012 ging de keten ook al failliet en werd na enige tijd een nieuwe start gemaakt. In 2011 werd de winkelketen door consumenten nog gekozen als beste schoenenwinkel van Nederland. Het bedrijf scoorde toen hoog op het gebied van klantvriendelijkheid, service, sfeer en prijsniveau.

Schoenenreus

Het is de tweede schoenketen deze week die grote problemen meldt. Schoenenreus vroeg gisteren uitstel van betaling aan, en dat wordt gezien als een voorportaal van faillissement.

Veel schoen- en modezaken hebben enorm veel last van internet en de kwakkelende economie, waardoor mensen zuinig zijn met de aankoop van nieuwe kleding en (dure) schoenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl