NOS Sport

'Een 26ste Sister Act gaat er niet komen'

  • NOS
    Mark Brasser, Marcella Mesker en Jan Roelfs
  • NOS / AFP
    Het speelschema van het damesenkelspel bij de Australian Open

Tennisliefhebbers hoopten stiekem op een hernieuwde confrontatie tussen Serena en Venus Williams in de halve finales van de Australian Open. Maar een 19-jarige tiener uit Illinois stak daar in de kwartfinales een stokje voor. Madison Keys versloeg haar jeugdidool Venus in drie sets.

En dus geen 26ste strijd tussen de bekendste tenniszussen uit het mondiale tennis. "Dat lag niet aan Serena Williams", keek commentator Mark Brasser terug.

Serena versloeg de Slowaakse vechtjas Dominká Cibulková, die in februari naar Nederland komt voor de Fed Cup. "Serena speelde een uitstekende partij. Cibulková kwam continu onder druk te staan, knokte weliswaar voor de punten, maar verloor kansloos."

Plankenkoorts

De jonge Keys - gecoacht door oud-prof Lindsay Davenport - maakte haar debuut in de kwartfinales van een grand slam, had aanvankelijk last van plankenkoorts, maar speelde zich knap in de partij. "Het was een wisselvallige wedstrijd", had Brasser gezien.

"De speelsters besloten de wedstrijd met meer fouten dan winners, dan weet je wel wat voor wedstrijd het was. Venus stond in de beslissende set twee keer met een break voor, maar kon niet doordrukken."

Slordigheidje Wawrinka

Stan Wawrinka solliciteerde tegen Kei Nishikori nadrukkelijk naar een tweede titel in Melbourne. "Vooral in de eerste twee sets liet hij dat zien", vond Brasser, die wel een kanttekening bij Wawrinka plaatste. De Zwitser verzuimde namelijk op 6-1 in de tiebreak van de derde set vijf matchpoints te verzilveren.

De titelverdediger won de tiebreak alsnog met 8-6. "Het leverde uiteindelijk niet veel schade op voor Wawrinka. Hij kwam er nu mee weg, maar tegen bijvoorbeeld Djokovic breekt je dat op."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl