Vitesse, hier afdruipend na de 4-1 nederlaag, wil zich herpakken tegen FC Groningen
NOS Voetbal

Vitesse gebrand op revanche

Na de afstraffing tegen sc Heerenveen, de Arnhemmers kregen zaterdag met 4-1 op de broek, werkt Vitesse in een enigszins bedrukte stemming toe naar de bekerwedstrijd tegen FC Groningen.

Coach Peter Bosz doet in de aanloop naar het kwartfinaleduel geen enkele moeite te verhullen dat die fikse nederlaag zijn ploeg inderdaad nog bezighoudt. "Wij kunnen veel beter dan we tegen Heerenveen lieten zien."

"Ik was boos en teleurgesteld. We hebben wel meer verloren, maar nog nooit zo slecht gevoetbald. Het was een collectief falen", aldus Bosz, die begrijpt dat de fans beginnen te morren. "Ik ben ook teleurgesteld, dus ik snap dat de supporters ontevreden zijn."

De trainer weet ook dat een slecht seizoen gered kan worden met een sterke bekercampagne. "Dat maakt dit duel met FC Groningen nog belangrijker." Jan-Arie van der Heijden, hij werd in Heerenveen net als Wallace en Joshua McEachran al in de rust gewisseld, kijkt om die reden ook al uit naar de wedstrijd in de Euroborg.

"Het is lekker dat er nu meteen weer een wedstrijd aankomt. We kunnen snel revanche nemen en daar zijn we op gebrand", zegt de verdediger stellig. "Afgelopen weekeinde moet je zien als een incident."

Toch moet Van der Heijden toegeven dat die nederlaag niet op zichzelf staat. "Ja, dat klopt. De resultaten zijn al langer niet goed. We zullen keihard moeten werken om dat om te draaien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl