NOS Nieuws

Politie toont verdachten brand supportershome Ajax

Opsporing Verzocht toont beelden brandstichters

De politie in Amsterdam heeft in het tv-programma Opsporing Verzocht beelden laten zien van de twee mannen die vrijdagochtend brand hebben gesticht in het supportershome van Ajax bij de Amsterdam Arena.

De eerste beelden zijn om 03.10 uur gemaakt op metrostation Strandvliet. Twee mannen lopen naar de uitgang van het station. Eén draagt iets wat op een plastic tas lijkt. Hun gezichten gaan schuil onder hun capuchons.

Even later duiken ze op bij het supportershome waar ook een camera stond. Eén van de twee mannen loopt rond het gebouw, de ander blijft ervoor staan. Plotseling loopt hij weg en direct daarna komt ook de andere man aanhollen. Meteen daarna stijgt rook op uit het supportershome. Kort daarna verschijnen de twee weer voor de camera in het metrostation, waar ze hollend voorbijgaan.

Getuigen

De politie wil weten wie de mannen herkent of vermoedt wie ze zijn. Ook zoekt de politie mensen die de mannen vlak voor de brand hebben gezien of die iets verdachts hebben opgemerkt. De politie richt zich speciaal op medewerkers van tankstations, vermoedelijk omdat de daders benzine of diesel hebben gebruikt om brand te stichten.

Het supportershome van Ajax brandde volledig uit. Al snel kwam de politie tot de conclusie dat de brand was aangestoken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl