NOS Nieuws

Werkstraffen voor gefilmde mishandeling

Jongens mishandelen 15-jarig meisje

De twee daders van een veelbesproken, gefilmde mishandeling in IJmuiden krijgen een werkstraf van 80 uur, waarvan 40 voorwaardelijk. De jongens van 14 en 15 komen onder toezicht van de jeugdreclassering.

In september vorig jaar sloeg een van de jongens een meisje van 15 twee keer hard met zijn vuist in het gezicht. Daardoor viel het meisje op de grond en kwam ze met haar hoofd tegen een winkelpui terecht. Toen ze daar lag, trapte de andere jongen haar twee keer, een keer tegen haar heup en een keer in de buurt van haar gezicht.

Tijdens de mishandeling stond er een grote groep jongeren om de twee daders en het slachtoffer heen. Volgens de rechter wisten die jongeren dus blijkbaar al dat er zou worden gevochten.

Videobeelden

Beelden van de mishandeling kwamen op internet terecht en werden op grote schaal verspreid via Facebook en Twitter. Volgens de rechter had dat grote gevolgen voor het slachtoffer en de daders. Het meisje werd steeds weer met de mishandeling geconfronteerd doordat veel mensen haar op straat herkenden en aanspraken. De twee jongens zaten een poos ondergedoken omdat ze werden bedreigd.

Volgens de rechter mag van geluk worden gesproken dat het meisje aan de mishandeling geen zwaar lichamelijk letsel heeft overgehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl