Timmo Kranstauber
NOS Sport

De Mol laatste afvaller voor WK zaalhockey

Hockeyer Joep de Mol van Oranje Zwart is de laatste afvaller bij de Nederlandse mannenselectie voor de WK zaalhockey in Leipzig. Bondscoach Robin Rösch maakte eerder deze maand zijn voorselectie van dertien spelers bekend. Daar moest nog één speler van afvallen. In de voorselectie ruimde Rösch een plaats in voor Timmo Kranstauber, spits van Rotterdam. Hij kampte met een hernia en hervatte pas deze maand de training. De WK beginnen voor Oranje op 4 februari met een wedstrijd tegen Canada. Het toernooi duurt tot en met 8 februari.

De definitieve selectie bestaat uit de keepers Youri Beck (Almere) en Laurens Goedegebuure (Amsterdam) en de veldspelers Lars Balk en Sjoerd de Wert (beiden Kampong), Caspar van Dijk (Tilburg), Bjorn Kellerman en Timmo Kranstauber (beiden Rotterdam), Nicky Leijs, Teun Rohof, Max Sweering en Robbert Tigges (allen Amsterdam) en Robert van de Peppel (Den Bosch).

De Mol staat op de reservelijst samen met Jochem Bakker (Rotterdam), Bram van Groesen (Den Bosch) en Floris Wortelboer (Push).

De Nederlandse vrouwen nemen ook deel aan de WK in Leipzig. Ook zij spelen op 4 februari hun eerste wedstrijd: tegen Zuid-Afrika. De vrouwenselectie werd eerder deze maand al bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl