NOS Nieuws

Verdachte van moord op Els Borst weet nu dat hij verdachte is

Een reconstructie van de feiten die nu bekend zijn over Bart van U.

Bart van U. weet nu zelf ook dat hij wordt verdacht van de moord op Els Borst. Zijn advocate heeft hem vandaag verteld dat zijn DNA-profiel overeenkomt met sporen die bij het lichaam van de politica zijn gevonden.

Van U. zit al ruim twee weken gevangen omdat hij ook wordt verdacht van moord op zijn zus in Rotterdam, eerder deze maand.

Advocate Noëlle Pieterse bezocht Van U. vanmiddag in het Huis van Bewaring in Scheveningen. Over de ontmoeting met haar cliënt mag Pieterse weinig zeggen, gezien de beperkingen die Van U. zijn opgelegd in de contacten met de buitenwereld.

Bart van U.

Fouten

Ruim een etmaal na het bekend worden van de verdenking van Van U. blijft de vraag of de moord op Borst voorkomen had kunnen worden. Zo is er bij eerdere veroordelingen bij Van U. geen DNA afgenomen, terwijl dat wel had gemoeten. Ook is afgezien van een psychologische behandeling.

Minister Opstelten van Justitie vindt het "goed dat er een verdachte is". Ook bij hem leven vragen over de manier waarop in het verleden met Van U. is omgegaan. "Uiteraard zijn die aan de orde."

Waarom is er niet eerder DNA afgenomen bij Van U.?

Opstelten weet niet of er fouten zijn gemaakt. "Die conclusie kan ik niet trekken en ook het Openbaar Ministerie kan dat niet. De commissie die het OM heeft ingesteld moet daar antwoord op geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl