Een taxichauffeur in Rotterdam
NOS Nieuws

Tientallen taxichauffeurs in Rotterdam gestopt met Uber

Zo'n dertig Rotterdamse taxichauffeurs zijn gestopt met rijden voor Uber. Dat zegt Adil Baker, een chauffeur die optreedt als woordvoerder namens de groep. De reden is volgens Baker dat Uber niet wil stoppen met de goedkope Ubervariant UberPOP. De chauffeurs beschouwen UberPOP als oneerlijke concurrentie.

De rechter en de overheid zien UberPOP als een illegale snordersdienst. Via UberPOP rijden particulieren zonder een vergunning klanten rond voor de helft van de prijs van een gewone taxi.

Telefoons ingeleverd

"Wij hebben eerder tegen Uber gezegd: stop met deze illegale dienst", zegt Baker. "We hebben ze een week de tijd gegeven, maar ze gaan ermee door. Dus hebben we onze Uber-telefoons ingeleverd."

De chauffeurs boden de dienst UberBlack aan. Een UberBlack-rit kost ongeveer evenveel als een taxirit en wordt uitgevoerd door chauffeurs met een vergunning. Volgens Baker zijn de gestopte chauffeurs aangesloten bij verschillende taxicentrales in Rotterdam, zoals de Rotterdamse Taxicentrale, Stads Taxi Rotterdam en Maasstad Taxicentrale.

De chauffeurs stappen over op een andere taxi-app, Taxify. Die vraagt een commissie van maximaal 1,50 euro per rit. Uber vraagt meestal 20 procent per rit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl