Jorien van den Herik (l) met zijn toenmalige collega-voorzitters Harry van Raaij (PSV) en Michael van Praag (Ajax)
NOS Voetbal

Van den Herik: Van Praag ontbeert sluwheid van Blatter

Als voorzitters van respectievelijk Feyenoord en Ajax hadden Jorien van den Herik en Michael van Praag in de jaren negentig en na de eeuwwisseling vaak met elkaar te maken. De relatie was doorgaans goed. Dat de voormalige Ajax-voorzitter Van Praag nu een gooi doet naar de post van voorzitter van de FIFA, maakt bij Van den Herik weinig enthousiasme los.

''Goed verhaal vertellen''

''Michael van Praag kan een goed verhaal vertellen, maar dat is wat anders dan wijzigingen binnen de FIFA-organisatie en bij de aangesloten landen doorvoeren. Dat kost veel tijd en gezien zijn leeftijd zal hij bij winst een tussenpaus zijn'', reageert Van den Herik vanuit Zwitserland, waar hij tegenwoordig woont.

Van den Herik acht Van Praag niet in staat Sepp Blatter van zijn vijfde termijn als voorzitter af te houden. ''Om kansrijk te zijn, zal hij sluwer dan Blatter moeten zijn. Ik denk dat Michael die sluwheid ontbeert. Het zal afhangen hoeveel landen hij achter zich krijgt. Ik ben benieuwd hoeveel dat er op dit moment reeds zijn.''

Om daar een typisch Nederlandse vraag aan toe te voegen: 'Wie betaalt de reis- en verblijfskosten die met deze kandidaatstelling gemoeid zijn?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl