Israëlische legervoertuigen op de Golanhoogten

Raketinslagen op Golanhoogten

Op de Golanhoogten tussen Syrië en Israël zijn twee raketten ingeslagen vlak bij een Israëlisch wintersportgebied. Een woordvoerder van het Israëlische leger zegt dat de raketten afkomstig zijn uit Syrië. Israël heeft de aanval beantwoord met artillerievuur richting Syrië.

Over slachtoffers is nog niets bekendgemaakt. Toeristen in het ski-oord zijn door Israëlische militairen uit het gebied geëvacueerd.

Hezbollah

De raketaanval komt een week na een Israëlische aanval op Hezbollah in Syrië. Enkele voertuigen op het Syrische deel van de Golanhoogten werden vanuit de lucht beschoten, waarbij zes Hezbollah-leden werden gedood.

Hezbollah vecht in de Syrische burgeroorlog aan de kant van de regeringstroepen van president Assad. Het komt regelmatig voor dat Syrische mortiergranaten neerkomen op door Israël bezet gebied, maar Israël schiet meestal niet terug.

De Golanhoogten is een strategisch gelegen gebied op de grens van Libanon, Syrië, Jordanië en Israël. Het werd in 1981 grotendeels geannexeerd door Israël.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl