Minister Schippers is positief over de kandidatuur van Michael van Praag.
NOS Voetbal

Schippers blij met kandidatuur Van Praag

Minister Schippers van Sport ondersteunt de kandidatuur van Michael van Praag in de strijd om het voorzitterschap van de FIFA: "Michael van Praag is de juiste man op deze plek. Ik vind het geweldig dat hij zijn nek uitsteekt om het draagvlak van en het vertrouwen in de FIFA te vergroten. Als minister heb ik geen rol in zijn kandidatuur, maar ik heb het volste vertrouwen in hem en steun hem van harte."

Van Praag maakte gisteren zijn kandidatuur bekend. Hij verklaarde het tegen de huidige FIFA-voorzitter Sepp Blatter te willen opnemen omdat er geen andere geloofwaardige tegenkandidaat is gekomen: "Dan moet je het niet alleen bij woorden laten, maar ook daadkracht tonen en verantwoordelijkheid nemen."

De voorzitter van de Nederlandse voetbalbond KNVB zegt over de vijf benodigde brieven van bonden die zijn kandidatuur ondersteunen te beschikken.

De Jordaanse prins Ali Bin Al Hussein, die het als FIFA-vicepresident en voorzitter van de Jordaanse voetbalbond ook wil opnemen tegen Blatter, heeft op de site van de Jordaanse voetbalbond een reactie gegeven. Hij schrijft dat hij collega's uit het voetbal verwelkomt die ook een eerlijk debat willen voeren over de toekomst van de FIFA. "Het gaat niet over persoonlijkheden maar over wat het beste is voor het voetbal."

Zaakwaarnemer Mino Raiola trok juist zich terug van het strijdtoneel. "Het ging me niet om mijzelf, maar om een goeie kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap. Die goeie kandidaat is er nu", aldus Raiola.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl