Jason Davidson (midden) viert zijn doelpunt voor Australië met Mark Milligan en Tim Cahill

Socceroos naar finale Azië Cup

De finale van de Azië Cup gaat tussen Zuid-Korea en Australië. Na de Koreaanse 2-0 zege op Irak waren de Socceroos met diezelfde cijfers te sterk voor VAE. Het gastland had de winst in Newcastle al na een kwartier in de knip.

PEC Zwolle-speler Trent Sainsbury kopte Australië al na drie minuten uit een hoekschop op 1-0, oud-Heraclied Jason Davidson schoot in de veertiende minuut uit de rebound raak, nadat een schot van Tim Cahill door doelman Majed Naser was gepareerd. FC Utrecht-speler Tommy Oar bleef de hele wedstrijd op de bank.

Tussen beide Australische treffers door raakte Ahmed Khalil, die samen met Omar Abdulrahman bij VAE voor de meeste dreiging zorgde, de paal.

De emiraten drongen in het derde kwart van de wedstrijd aan, maar creëerden geen grote kansen meer. Australië speelde het duel probleemloos uit, al verzuimde het de score op de counter uit te bouwen.