Sinds de val van Kadhafi is het een chaos in Libië
NOS Nieuws

Doden bij aanval op luxe hotel Tripoli

In de Libische hoofdstad Tripoli hebben gewapende mannen een luxe hotel bestormd. Er zijn volgens een veiligheidsfunctionaris vijf buitenlanders gedood. Doelwit is het Corinthia Hotel, een van de meest luxe hotels van de stad.

Een medewerker van het hotel zegt dat er vijf gemaskerde aanvallers waren, uitgerust met kogelwerende vesten. Hotelgasten zouden zijn geëvacueerd. Net toen ze buiten stonden, ontplofte op een parkeerplaats bij het hotel een autobom.

De situatie zou inmiddels onder controle zijn, maar het is niet duidelijk waar de aanvallers zijn. Er zijn berichten dat ook een bewaker en twee van de aanvallers zijn omgekomen.

Chaos

In Tripoli en ook in de rest van Libië zijn geregeld aanslagen; sinds de val van dictator Kadhafi in 2011 is het een chaos in het Noord-Afrikaanse land. Milities en stammen bestrijden elkaar en de overheid.

Er zijn twee regeringen en parlementen. De internationaal erkende regering is uitgeweken naar de oostelijke stad Tobruk, dicht bij de grens met Egypte. In de hoofdstad heeft de islamitische beweging Libya Dawn het grotendeels voor het zeggen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl