Winkels en webshop van de Schoenenreus zijn dicht vandaag.
NOS Nieuws

Schoenenreus krijgt uitstel van betaling

De rechtbank Oost-Brabant heeft uitstel van betaling verleend aan de Schoenenreus, één van de grootste schoenenketens in Nederland. Het bedrijf verkeerde al langer in financiële problemen. Bijna altijd leidt uitstel van betaling tot een faillissement.

De rechtbank heeft Bas van Dooren van Holla Advocaten benoemd tot curator. Voordat de rechtbank hem benoemde was hij niet betrokken bij Schoenenreus. Van een stille doorstart, een voorbereide en snelle doorstart, is daarom geen sprake.

Uitspraak

In een brief aan het personeel schrijft de directie: "Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen".

De winkels in Nederland en België zijn gesloten en de website van het bedrijf is offline. "Het is nog niet duidelijk of en zo ja wanneer die weer opengaan", zegt de bewindvoerder.

Doorstart

Bijna twee jaar geleden verkeerde het bedrijf ook al in grote financiële problemen. Toen werd dat geweten aan lagere omzetten en een schuld van 10 miljoen euro, veroorzaakt door de eurocrisis.

In januari 2013 maakte het bedrijf op dezelfde dag dat het faillissement werd uitgesproken een stille doorstart met minder winkels en minder personeel. Door de sluiting van 65 van de 206 winkels verloren toen ongeveer 500 medewerkers hun baan.

Die werknemers daagden het bedrijf voor de rechter omdat vooral oudere werknemers ontslagen werden door dit flits-faillissement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl