Joan Rivers
NOS Nieuws

Rechtszaak na dood Joan Rivers

De familie van Joan Rivers klaagt de kliniek aan waar ze stierf. De 81-jarige comédienne overleed na complicaties bij een routine-operatie.

Rivers werd in de kliniek in New York behandeld aan een keelprobleem. Ze liep hersenbeschadiging op door zuurstofgebrek tijdens een fout uitgevoerde endoscopie en overleed enkele dagen later.

Tijdens het onderzoek naar haar dood bleek dat de kliniek enkele ernstige fouten had gemaakt. Zo werd er ongevraagd nog een andere operatie op haar stembanden uitgevoerd, werden er selfies gemaakt met de bewusteloze Rivers en had men niet goed kunnen berekenen hoeveel verdoving ze nodig had, omdat haar lichaamsgewicht niet bekend was.

"Schokkend"

De dochter van Rivers zegt dat ze tot vervolging overgaat, omdat ze wil voorkomen dat anderen zulk leed meemaken. Ze noemt het een moeilijke beslissing.

"Zo veel medisch mismanagement, incompetentie, respectloosheid en walgelijk gedrag is schokkend. Het is niet te begrijpen", laat Melissa Rivers in een verklaring weten.

De kliniek is verplicht maatregelen te nemen om herhaling te voorkomen. Lukt dat niet voor 2 maart, dan wordt de vergunning ingetrokken. Hoeveel geld Rivers' nabestaanden eisen, is niet bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl