NOS Sport

Sjarapova snel klaar met Bouchard

Australian Open 2015: Sjarapova - Bouchard

Maria Sjarapova heeft voor de zevende keer de halve finales van de Australian Open bereikt. De als tweede geplaatste Russin schoof de als tiende geplaatste Canadese Eugenie Bouchard, vorig jaar nog halvefinaliste, met 6-3, 6-2 aan de kant.

De pas 20-jarige Canadese vloog vorig jaar omhoog op de ranglijst met een plaats bij de beste vier in Melbourne en op Roland Garros en zelfs een finaleplaats op Wimbledon. De zeven jaar oudere Sjarapova maakte echter al snel duidelijk dat het wat haar betreft nog te vroeg is voor een wisseling van de wacht.

Bouchard leverde direct haar opslaggame in, maar kwam gaandeweg de set beter in haar spel. Ze maakte het de winnares van 2008 daarna lastig door de bal extreem snel te nemen en dat leverde haar bij 2-3 twee breekkansen op, die koeltjes door de Russin werden weggeserveerd.

Weinig fouten Sjarapova

In de tweede set had de Canadese geen antwoord op het agressieve baselinespel van Sjarapova, die dit keer voor haar doen opmerkelijk weinig (17) onnodige fouten sloeg. Bouchard kwam alleen in de eerste set al op 20 niet afgedwongen fouten uit.

Sjarapova, die Bouchard voor de vierde keer op rij versloeg, neemt het nu op tegen haar landgenote Jekaterina Makarova, waar ze in alle vijf vorige ontmoetingen van gewonnen heeft.

Speelschema vrouwen Australian Open 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl