IS-leider Adnani in een eerdere YouTube-video
NOS Nieuws

IS prijst terreurplannen Verviers

Een leider van Islamitische Staat heeft gereageerd op de recente terreurincidenten in onder meer België, Parijs en Australië. In een audioboodschap noemt hij de daders "onze broeders".

De boodschap van Abu Mohammed al-Adnani duurt negen minuten en stond volgens verschillende media kort op YouTube. Adnani roept op tot meer aanslagen op Westerse doelen. "Moslims die in het Westen bloed kunnen doen vloeien, moeten die kans grijpen."

Als voorbeeld van geslaagde terreuracties noemt hij onder meer het bloedbad bij Charlie Hebdo in Parijs. Verder prijst hij de dodelijke gijzeling van vorige maand in een café in Sydney en de terreurplannen in Verviers, die eerder deze maand werden verijdeld.

Foto's

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws volgde kort na de publicatie van de audioboodschap een tweet van IS met foto's van de twee Verviers-verdachten die op 15 januari werden doodgeschoten. Het zouden foto's zijn van toen ze in Syrië deelnamen aan de jihad.

"Dit zijn de martelaren uit België die sjeik Adnani in zijn toespraak heeft vermeld" was volgens Het Laatste Nieuws de tekst die de foto's begeleidde. "Moge God hun een hoge plaats toekennen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl