NOS Sport

Makarova walst over Halep heen

Australian Open 2015: Makarova - Halep

Jekaterina Makarova (10) heeft zich ten koste van Simona Halep onder de laatste vier geschaard op de Australian Open. De als tiende geplaatste Russin liet geen spaan heel van de als derde gerangschikte Roemeense, die ze met 6-4, 6-0 van de baan veegde.

De linkshandige Makarova profiteerde in de openingsfase van de nervositeit van de Roemeense, die pas bij 0-3 (dubbele break achterstand) de schroom van zich afwierp.

Even was er daarna een glimp van Haleps brille te zien en na enkele prachtige passings brak ze de Russin in de zevende game en leek ze snel de orde te gaan herstellen. Makarova bleek echter niet onder de indruk en met haar ferme dubbelhandige backhand drukte ze Halep achter de baseline en bleef ze de partij domineren.

Geen plan B

Halep, toch gezegend met uitstekend voetenwerk, kon het allemaal niet belopen en een plan B bleek ze niet te hebben. De tweede set werd daarmee een kopie van de eerste, met dat verschil dat de Roemeense helemaal geen game meer won. Ze kreeg weliswaar vijf breekkansen, maar sprong te krampachtig om met die kansen, terwijl Makarova steeds zekerder werd van haar zaak.

Voor Makarova is het na de US Open van 2014 de tweede keer dat ze het op een grandslamtoernooi tot de halve finales schopt.

Speelschema vrouwen Australian Open 2015

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl