NOS Sport

Dongfeng wint derde etappe Ocean Race

Dongfeng wint derde etappe

Dongfeng heeft de derde etappe van de Volvo Ocean Race gewonnen. Het Frans-Chinese zeilteam, dat in de eerste en tweede etappe als tweede de finish had bereikt, arriveerde net na 00.30 uur (Nederlandse tijd) met een straalengte voorsprong op de concurrentie als eerste in de Chinese badplaats Sanya.

Door de zege is het Dongfeng Race Team, aangevoerd door de 40-jarige schipper Charles Caudrelier uit Frankrijk, ook alleen aan de leiding gekomen in het klassement na drie van de negen te varen etappes.

Dongfeng had vanaf de start in Abu Dhabi op 3 januari het initiatief in de etappe die zo'n 4.700 zeemijl (8.460 kilometer) bedroeg. Het nam de leiding en bouwde de voorsprong langzaam maar zeker uit. Ook een afgebroken bevestigingslijn van de J1, een zeil dat nodig is om goed aan de wind te zeilen, kon geen roet in het eten gooien.

Terwijl de Chinese boot naar de winst voer, ontspon zich daarachter een spannend gevecht om de plaatsen twee tot en met vijf. De uitkomst daarvan is nog ongewis, al lijkt het Nederlandse Brunel, winnaar van de tweede etappe, genoegen te moeten nemen met een bescheiden rol.

  • Volvo Ocean Race
    Dongfeng arriveert als eerste, daarachter nog een spannende strijd om de andere plaatsen
  • Volvo Ocean Race
    De Dongfeng wordt onthaald door kleine bootjes

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl