Bojan Krkic scoorde, maar raakte ook geblesseerd
NOS Voetbal

Stoke City boekt ruime zege in FA Cup

Stoke City heeft maandagavond de vijfde ronde van de FA Cup bereikt na een ruime zege op Rochdale (4-1). De formatie van manager Mark Hughes won de uitwedstrijd bij de club die uitkomt op het derde niveau in Engeland.

Bojan Krkic bracht Stoke al na vier minuten op voorsprong. De aanvaller, vorig seizoen actief voor Ajax, viel na een half uur geblesseerd uit. Stephen Ireland en Victor Moses troffen na rust doel namens Stoke (0-3). Rhys Bennett deed in de slotfase nog iets terug voor Rochdale (1-3), waarna Jonathan Walters de eindstand bepaalde.

Erik Pieters ontbrak bij Stoke, dat het bekeravontuur vervolgt met een uitwedstrijd bij Blackburn Rovers. De Nederlandse verdediger herstelt van een liesblessure.

Loting

De loting wees verder uit dat Manchester United in de volgende ronde mogelijk Preston North End FC of Sheffield United (allebei uitkomend op het derde niveau) treft. Mogelijk, omdat de ploeg van Louis van Gaal zich eerst nog moet ontdoen van het nietige Cambridge United. Het eerste duel eindigde teleurstellend in 0-0.

Arsenal werd gekoppeld aan Middlesbrough en Crystal Palace moet het opnemen tegen Liverpool, als The Reds eerst Bolton Wanderers weten uit te schakelen. De wedstrijden worden gespeeld in het weekeinde van 14 en 15 februari.

Loting FA Cup

ThuisUit
Crystal PalaceLiverpool / Bolton Wanderers
ArsenalMiddlesbrough
Aston VillaLeicester City
West Bromwich AlbionWest Ham United
Bradford CitySunderland / Fulham
Blackburn RoversStoke City
Derby CountyReading FC
Preston North End FC / Sheffield UnitedManchester United / Cambridge United

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl