Marianne Vos
NOS Sport

Herstellende Vos: het gaat de goede kant op

Zeven keer werd ze wereldkampioene veldrijden, sinds 2009 zelfs ononderbroken. Maar daar was zondag in Hoogerheide zelfs geen glimp van te zien: Marianne Vos ploeterde voort en finishte op een uiterst bescheiden twaalfde plaats.

Ze heeft wel vaker slechte dagen, relativeert de Brabantse een dag later. "Maar gisteren reed ik niet echt op mijn plek rond natuurlijk", moet ook Vos toegeven.

De Nederlands kampioene ging sterk van start in de cross in eigen land, maar dat bleek slechts schijn. "De eerste ronde voelde het al niet goed. Ik heb een lichte overbelasting van mijn hamstring. Dat is herstellende en dat kost meer tijd dan je als topsporter hoopt natuurlijk."

Het gaat echter de goede kant op, verzekert ze in de aanloop naar de WK in Tabor, waar ze komend weekeinde haar titel hoopt te verdedigen. "Gisteren gaf misschien niet heel veel vertrouwen, maar ik heb voor mezelf wel het idee dat het de goede kant opgaat. Ik heb nog een paar dagen om goed te herstellen. De wedstrijd is niet voorbij voordat we over de finish zijn."

Vos: nog paar dagen om te herstellen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl