NOS Nieuws

Douane onderschept cocaïne in Den Helder

  • Ministerie van Justitie
    De laadruimte in het bestelbusje
  • Ministerie van Justitie
    De onderschepte balen cocaïne
  • Ministerie van Justitie
    De cocaïne was in folie gewikkeld

De douane heeft vorige week woensdag in Den Helder na een tip van de marechaussee een grote partij cocaïne in een bestelbusje gevonden en de 27-jarige bestuurder aangehouden. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Woensdagnacht trok een zilverkleurige bestelbus de aandacht van marechaussees in Den Helder. Het busje reed langzaam en nam de bochten overdreven voorzichtig. Omdat vermoed werd dat de bestuurder dronken was, lieten de marechaussees de man een blaastest doen.

Tweede vondst

Omdat ze de zaak niet vertrouwden, vroegen de marechaussees of ze in de laadruimte mochten kijken. Daar zagen ze vochtige, in folie gewikkelde balen liggen. Toen de bestuurder die niet open wilde maken, werd de douane ingeschakeld. Bij de controle werd vervolgens ook een sporttas gevonden, met pakketten cocaïne.

Diezelfde avond werd door bemanningsleden van een boot in de haven ook een sporttas gevonden met balen samengeperste cocaïne. In totaal gaat het bij de twee vondsten om 794 kilo cocaïne met een waarde van ruim 28 miljoen euro. De FIOD onderzoekt of er een verband is tussen de twee zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl