Rob Zweekhorst werd 1 januari doodgeschoten
NOS Nieuws

Verband moord ggz-directeur en liquidatie Steenbergen

Vermoedelijk is er een verband tussen de moord op ggz-directeur Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs vorig jaar en een liquidatie enkele maanden later in Steenbergen. De politie zegt dat Zweekhorst slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling. De man die doelwit was, woont ook in Berkel en Rodenrijs.

Zweekhorst werd op 1 januari 2014 bij zijn huis doodgeschoten terwijl hij zijn honden uitliet. Hij werd van dichtbij onder vuur genomen.

De politie zegt dat er na maanden onderzoek naar een liquidatie in Steenbergen veel nieuwe informatie naar boven is gekomen over de achtergrond van de moord in Berkel en Rodenrijs.

Er zou een link zijn tussen de man die doelwit was en het slachtoffer van de moordaanslag in Steenbergen. Dat slachtoffer, de 68-jarige fruithandelaar Rinus Moerer, werd in april vorig jaar in zijn auto doodgeschoten.

Opsporing Verzocht

Volgens verschillende bronnen werd Moerer in verband gebracht met drugshandel. Een politiewoordvoerder benadrukt dat Zweekhorst niet verwisseld is met Moerer, maar met een plaatsgenoot in Berkel en Rodenrijs. "Zweekhorst was op het verkeerde moment op de verkeerde plek."

Opsporing Verzocht toont morgenavond uitgebreide reconstructies van de twee liquidaties. De politie wil onder meer weten of getuigen voertuigen hebben gezien. Er zal dan ook meer bekend worden gemaakt over de achtergronden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl