Kim Young-gwon schiet Zuid-Korea naar een 2-0 voorsprong

Zuid-Korea naar finale Azië Cup

Zuid-Korea heeft de finale bereikt op de Azië Cup. In de halve finale werd met 2-0 gewonnen van Irak. De Zuid-Koreanen hebben in het hele toernooi nog geen enkel tegendoelpunt hoeven te incasseren.

Zuid-Korea kwam na twintig minuten op voorsprong. Lee Jung-hyup verschalkte doelman Jalal Hassan met een kopbal van dichtbij. Vroeg in de tweede helft maakte Kim Young-gwon er 2-0 van met een laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Irak, met Osama Rashid van eersteklasser Alphense Boys in de basis, viel wel aan maar deed dat te onnauwkeurig. De solide defensie van Zuid-Korea kraakte niet. Rashid werd na een uur naar de kant gehaald door bondscoach Radhi Shenaishil.

In de finale speelt Zuid-Korea tegen de winnaar van de halve finale tussen Australië en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat duel wordt dinsdag gespeeld.